top
logo
Odsłon : 1934892

Naszą witrynę przegląda teraz 93 gości 

leknica.pl qr-link

leknicaqrlink

Statystyka

logo2


Start
Serwis internetowy leknica.pl - strona startowa
KLAUZULA INFORMACYJNA - RODO PDF Drukuj Email
piątek, 25 maja 2018 13:31

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz. UE L 2016, Nr 119, s. 1 informuję, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Łęknicy, z siedzibą w 68-208 Łęknica, ul. Żurawska 1;
  2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może Pani/Pan skontaktować się
    poprzez e-mail iodumleknica.pl, tel. 68 362 47 02.
    Z inspektorem ochrony danych można kontaktować się we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych;
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji usług i zadań Urzędu, wynikających z przepisów prawa, określonych szczegółowo dla każdej z czynności w rejestrze czynności przetwarzania, zwanym dalej RCPDO. Rejestr udostępnia się na stanowisku inspektora ochrony danych osobowych oraz sekretarza gminy.
  4. Przekazywanie przez Administratora danych może nastąpić wyłącznie w przypadku, jeżeli będzie to stanowić realizację obowiązku Administratora, wynikającego z obowiązujących przepisów prawa. Pani/Pana dane osobowe mogą być udostępniane urzędom i instytucjom na wniosek oraz wprowadzane do Rejestrów Centralnych prowadzonych przez poszczególne Ministerstwa RP, realizujących zadania na podstawie przepisów prawa;
  5. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
  6. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres przewidziany w  RCPDO dla danej czynności przetwarzania. (Okres przetwarzania wynika z kategorii archiwalnej ustalonej w jednolitym rzeczowym wykazie akt).
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
  8. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani/Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Biuro Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, Telefon: 22 860 70 86
  9. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest w zależności od rodzaju prowadzonej sprawy: wymogiem ustawowym/warunkiem umownym/warunkiem zawarcia umowy. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości załatwienia sprawy.
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania.
Poprawiony: piątek, 25 maja 2018 14:05
 
Konkurs ofert na wybór realizatora „Programu szczepień ochronnych przeciw grypie dla mieszkańców w wieku 65+ w gminie Łęknica” PDF Drukuj Email
poniedziałek, 16 lipca 2018 13:35

Zapraszamy do składania ofert w konkursie dot. realizacji programu „Programu szczepień ochronnych przeciw grypie dla mieszkańców w wieku 65+ w gminie Łęknica”:

120px-POL knica COA.svg

Poprawiony: poniedziałek, 16 lipca 2018 13:41
 
Obóz letni w Parku Mużakowskim PDF Drukuj Email
środa, 11 lipca 2018 13:50

plakat oboz

Obóz letni informacje - PDF, formularz zgłoszeniowy - DOCX

Poprawiony: środa, 11 lipca 2018 14:01
 
UWAGA – osoby/ podmioty, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka" PDF Drukuj Email
czwartek, 28 czerwca 2018 10:40

lgdlogo1

UWAGA – osoby/ podmioty, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka"

Stowarzyszenie „Lokalna Grupa Działania – Grupa Łużycka" informuje, że Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa udostępniła zmienione formularze umów o przyznanie pomocy w zakresie:

  • Operacje w ramach poddziałania 19.2 z wyłączeniem projektów grantowych oraz operacji w zakresie podejmowania działalności gospodarczej (wersja 7z)
  • Operacje w ramach poddziałania 19.2 w zakresie podejmowania działalności gospodarczej (wersja 4 z).
  • Zmienione dokumenty dostępne są na stronie www.grupaluzycka.pl.

Osobom / podmiotom, które składały wnioski do „LGD – Grupa Łużycka" przypominamy o doradztwie świadczonym przez biuro. Doradztwo świadczone jest w zakresie:

  • dokonywania uzupełnień / wyjaśnień do wniosków o przyznanie pomocy
  • przygotowywania wniosków o płatność
  • dokonywania uzupełnień / wyjaśnień do wniosków o płatność.

Biuro „LGD – Grupa Łużycka":
Lubsko – ul. Kopernika 19
Adres e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Telefon: 68 457 61 50
Biuro czynne jest w poniedziałek, środę i czwartek w godzinach od 8.00 do 16.00, we wtorek od 8.00 do 17.00, a w piątek od 8.00 do 15.00. Zapraszamy!

Poprawiony: czwartek, 28 czerwca 2018 10:46
 
Strażacy na Pograniczu Polsko-Saksońskim - kampania informacyjna PDF Drukuj Email
czwartek, 21 czerwca 2018 10:24


W ramach projektu „Strażacy na Pograniczu Polsko-Saksońskim ...," w dniu 20.06.2018 r w Łęknicy odbyła się kampania informacyjna dla 105 dzieci w wieku 8-14 lat ze Szkoły Podstawowej w Łęknicy oraz dla personelu szkoły pod tytułem bezpieczne „Wakacje 2018". Podczas szkolenia zostały rozdane gadżety w postaci 105 szt. latarek i 105 szt. kamizelek odblaskowych dla uczestników szkolenia oraz 15 czujników tlenku węgla (czadu) i dymu, jako nagrody w przeprowadzonych konkursach. Szkolenie zostało zrealizowane przy pomocy materiałów dydaktycznych opracowanych przez Lubuską Komendę Wojewódzką Państwowej Straży Pożarnej w Gorzowie Wlkp., jako partnera wiodącego w projekcie. Prowadzącym szkolenie był Koordynator Projektu mł.ogn Piotr Kowalski, na co dzień funkcjonariusz Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Żarach. W szkoleniu uczestniczyli strażacy z OSP Łęknica, którzy zobligowali się zamontować czujniki tlenku węgla, dymu u wszystkich dzieci, które otrzymały powyższą nagrodę w ich domach w najbardziej dogodnym miejscu. W Kampanię również zaangażował się Pan mł. bryg. mgr Robert Słowikowski Komendant Powiatowy Państwowej Straży Pożarnej w Żarach delegując sekc. Dawida Lewandowskiego do pomocy przy szkoleniu. Organizatorem kampanii informacyjnej jest Gmina Łęknica.

View the embedded image gallery online at:
http://leknica.pl/#sigFreeIdf06132f64d

Poprawiony: czwartek, 21 czerwca 2018 10:31
 
Podsumowanie projektu - Działania transgraniczne w ramach Święta Parku Mużakowskiego PDF Drukuj Email
piątek, 08 czerwca 2018 13:14

08.06.2018r. odbyło się podsumowujące spotkanie partnerów w ramach realizacji projektu „Działania transgraniczne w ramach Święta Parku Mużakowskiego” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz ze środków budżetu państwa w ramach Funduszu Małych Projektów Interreg Polska-Saksonia 2014-2022. Na spotkaniu omówiono rezultaty projektu i zostały złożone podziękowania za udział w projekcie. Następne Święto Parku Mużakowskiego już za rok.

Kwota dofinansowania projektu wynosi 10.404,81 EUR.


 

08.06.2018r. Gab es ein Treffen von Partnern "Grenzüberschreitende Aktivitäten im Rahmen des Muskauer Parkfest" wird aus der Mittel des Europäischen Fonds für Regionale Entwicklung sowie aus den Staatsmittel im Rahmen des Kleinprojektefonds Interreg Polen-Sachen 2014-2022. Das Treffen wurde diskutiert die Ergebnisse des Designs und dankte den Teilnehmern für ihre Teilnahme am Projekt.

Die Kofinanzierung des Projekts beträgt 10.404,81 EUR.

Poprawiony: wtorek, 26 czerwca 2018 07:35
 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 1 z 32

bottom
top

Nasze strony WWW

Nowości

Popularne

Archiwum


bottom